Press ESC to close

Dansk spelare kammar hem rekordvinst i Eurojackpot

En dansk lottospelare har vunnit den hisnande summan av 1,3 miljarder kronor i Eurojackpot. Det är en av de högsta vinsterna som någonsin delats ut i detta europeiska lotteri.

Jackpotten hade vuxit oupphörligt i sex veckor innan den slutligen föll ut. Det är inte första gången som en spelare från Danmark har turen att vinna stort i Eurojackpot; landet har tidigare noterat en miljardvinst så sent som i juli 2022.

Natalie Wallin, kommunikatör på Svenska Spel Tur, uttryckte sin förvåning över den enorma vinstsumman. ”Wow, vilken vinst! Det är en näst intill orimlig vinstsumma,” säger Wallin i ett pressmeddelande. Hon fortsätter, ”Vilken tisdagskväll för den dansk som tog hem jackpotten. Stort grattis önskar vi den i vårt grannland som hade denna extraordinära tur med sig. Det går inte ens att föreställa sig hur man reagerar på en sådan vinst.”

Denna vinst markerar en särskild händelse i Eurojackpots historia och visar på de gränslösa möjligheterna som finns inom internationellt lotterispel.

Eurojackpots rekordvinster och tidigare vinnare

Sedan starten har Eurojackpot skapat en rad vinnare och rekordjackpots. Lotteriet, som lockar spelare från hela Europa, är känt för sina stora vinstsummor och har gjort många till mångmiljonärer.

  • Rekordjackpot: Överstigit 90 miljoner euro
  • Vinnarländer: Tyskland, Finland, Danmark m.fl.
  • Popularitet: Ökande deltagande på grund av de höga vinstsummorna
  • Senaste rekordvinsten: 1,3 miljarder kronor vunnen av en dansk spelare

Denna enorma vinst belyser Eurojackpots betydelse som ett spel med gränslösa möjligheter och fortsätter att locka spelare med drömmen om den livsförändrande jackpotten.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.