Press ESC to close

Dan Shak betalar 750 000 dollar i förlikning

Källa: Casino

Pokerspelaren och råvaruhandlaren Dan Shak har gått med på att betala en summa på 750 000 dollar för att reglera anklagelser om marknadsmanipulation. Shak, som har en historik av liknande överträdelser, har valt att lösa tvisten utan att erkänna något fel.

”Medan jag är säker på att jag kunde ha segrat vid rättegång, har jag kommit fram till att det rätta beslutet för min familj och mig är att lösa denna fråga utan att erkänna något fel och utan kostnaden, förseningen och distraktionen av en utdragen rättegång,” säger Dan Shak till PokerNews.

Commodity Futures Trading Commission (CFTC) stämde Shak för manipulativa eller bedrägliga handlingar på Commodity Exchange Inc. (COMEX) mellan februari 2015 och mars 2018. Förlikningen innebär även att Shak förbjuds från att handla med råvaror på eget bevåg och att ta emot pengar för sådan handel.

Shak, som har omkring 11,7 miljoner dollar i brutto turneringsintäkter enligt Hendon Mob Database, har tidigare betalat 400 000 dollar i böter 2013 och 100 000 dollar för att bryta mot ett handelsförbud. ”Jag var en aktiv handlare som gjorde miljontals affärer per år, och CFTC:s anklagelser rör en liten bråkdel av affärer som påstås ha skett från 2015 till 2018,” meddelar Shak.

Dan Shak: Poker och rättsliga utmaningar

Dan Shak, känd för sin framgång i high-stakes pokervärlden, har en karriär som kantats av både stora vinster och juridiska strider. Hans skicklighet vid kortbordet är lika omtalad som de kontroverser han stött på.

  • Pokerframgångar: Betydande intäkter från turneringar, erkänd i pokertoppen.
  • Juridiska strider: Tidigare böter på 500 000 dollar för marknadsmanipulation och handelsöverträdelser.
  • Senaste förlikningen: 750 000 dollar utan erkännande av fel.
  • Handelsförbud: Aktuella restriktioner i råvaruhandeln efter CFTC:s stämning.

Trots sina framgångar vid pokerborden, fortsätter Dan Shaks karriär att fläckas av rättsliga problem. Hans förmåga att navigera både i kortspel och i rättssalen kommer att vara avgörande för hans framtida rykte och karriär.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.