Press ESC to close

Caesars Digital överträffar trots motgångar i Q1

Caesars Entertainment har i sin senaste resultatrapport avslöjat en stark prestation från sitt online sportspel och iGaming-segment, Caesars Digital. Trots en utmanande period för företaget som helhet, med en minskning av totala intäkter och justerad EBITDA, lyckades detta segment visa en imponerande tillväxt.

”Om du ser på de största posterna, var det här en typ av köksvask-kvartal för oss. Allt som kunde gå fel gjorde det för oss,” säger Tom Reeg, VD, i företagets resultatrapport. Ändå framhäver Eric Hession, president för Caesars Sports and Online Gaming, den positiva utvecklingen: ”Högre parlay mix ger oss förtroende för vår förmåga att fortsätta förbättra håll under 2024 och därefter.”

Segmentet för online sportspel och iGaming var det enda som uppvisade tillväxt jämfört med föregående år, med en ökning av intäkterna på 18,5% till $282 miljoner. iGaming hanteringen förbättrades med 45% till $3,5 miljarder, och hållet ökade till 3,3% från 3,1% året innan.

Aktiekursen för Caesars öppnade något lägre på onsdagen jämfört med tisdagens stängning och avslutade veckan på $35,72. Analytiker har justerat sina målpriser för aktien men pekar på den digitala tillväxten som en potentiell dämpare för de negativa effekterna av en svag start på året.

Caesars nya app, Caesars Palace Online, har bidragit signifikant till segmentets framgång och stod för mer än hälften av netto spelintäkterna. Dessutom har lanseringen i North Carolina överträffat företagets tidigare prestationer i andra stater, med en marknadsandel på 9%.

Trots en nedgång på -3.1% i totala intäkter jämfört med föregående år, till $2.74 miljarder, och en justerad EBITDA på $853 miljoner, ger Caesars Digitals resultat anledning till optimism inför framtiden inom online sportspel och iGaming.

Caesars Digital: Tillväxt i första kvartalet 2024

Caesars Digital har rapporterat en betydande ökning av intäkter under det första kvartalet 2024, främst tack vare framgångarna inom online gaming och sportspel.

  • Intäktsökning: Betydande tillväxt jämfört med tidigare kvartal
  • Starka segment: Online gaming och sportspel
  • Finansiell utsikt: Positiv, med förbättrad marknadsposition

Trots en utmanande period för spelindustrin som helhet, har Caesars Digitals prestationer överträffat förväntningarna och pekar på en lovande framtid för företaget inom den digitala spelmarknaden. Denna tillväxt har haft en positiv inverkan på organisationens övergripande ekonomiska utsikter, vilket positionerar dem fördelaktigt på marknaden.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.