Press ESC to close

Bitcoin når rekordnivåer – hur påverkas iGaming?

Källa: Lcb

Bitcoin har nått nästan 70 000 euro per mynt i mars 2024, en utveckling som har haft en märkbar inverkan på iGaming-marknaden. SOFTSWISS, en pionjär inom krypto iGaming-programvaruutveckling, rapporterar en ökning av kryptotransaktioner med 12% bland sina varumärken jämfört med föregående kvartal.

Trots Bitcoins historiska värdeökning har andelen kryptospel i iGaming-transaktioner minskat. Vitali Matsukevich, Chief Operating Officer på SOFTSWISS, förklarar att ”Avsaknaden av en betydande ökning av antalet kryptospel under första kvartalet 2024 kan delvis tillskrivas den betydande ökningen av Bitcoin-växelkursen under denna period, vilket ledde till att spelarna var mer försiktiga med sina kryptospel.”

Den totala summan av insatser i euro har ökat med 5,8% jämfört med det sista kvartalet 2023 och med 47,2% jämfört med samma period föregående år. Det är dock fiatinsatserna som växer snabbare än kryptoinsatserna, med en ökning av Fiat Bet Sum med 6,9% jämfört med föregående kvartal.

Även om Bitcoin fortfarande är en dominerande valuta inom iGaming, har andra digitala valutor som Ethereum och Litecoin sett ökningar i användning. Detta tyder på en diversifiering av kryptoanvändningen inom sektorn. Ethereum har ökat med 4,0 procentenheter och Litecoin med 3,8 procentenheter, medan Bitcoins andel har minskat med 9,4 procentenheter.

Med en genomsnittlig kryptospel på 1.71 euro jämfört med en genomsnittlig fiatinsats på 0.81 euro, och en genomsnittlig total insats på 0.93 euro, fortsätter iGaming-marknaden att anpassa sig till de snabba förändringarna i kryptovalutornas värde.

Insikter från SOFTSWISS iGaming-kryptotransaktionsrapport 2024

SOFTSWISS rapport för 2024 lyfter fram betydande trender i användningen av kryptovalutor inom iGaming-industrin. Med en ökande volym av kryptotransaktioner, speglar rapporten en dynamisk marknad i förändring.

  • Transaktioner med kryptovalutor: 25% av alla iGaming-transaktioner.
  • Tillväxttakt jämfört med traditionella metoder: Kryptotransaktioner har ökat med 40%.
  • Geografisk fördelning: Europa dominerar med 45%, följt av Nordamerika (35%) och Asien (20%).
  • Populära kryptovalutor: Bitcoin, Ethereum, Litecoin.
  • Marknadspåverkan: Påverkar spelbeteende och marknadsdynamik.
  • Regulatoriska överväganden: Utmaningar och rekommendationer för anpassning.

Rapporten markerar en vändpunkt för iGaming-sektorn, där kryptovalutor inte bara förändrar transaktionslandskapet utan även kräver nya taktiker från operatörer och regulatorer för att hantera den växande digitala ekonomin.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.