Press ESC to close

Bitcoin når nya höjder – hur påverkas iGaming?

Källa: Focusgn

Teknikföretaget SOFTSWISS, känt för sin expertis inom krypto iGaming mjukvaruutveckling, har nyligen släppt en rapport som belyser kryptovalutors växande roll inom iGaming-sektorn. Rapporten avslöjar en 12% ökning av kryptotransaktioner bland varumärken under första kvartalet 2024 jämfört med det sista kvartalet 2023.

Den globala marknaden för onlinespel och sportspel är på en uppåtgående trend och förväntas nå över 170 miljarder euro till 2032. Under det första kvartalet 2024 observerades en 5,8% ökning av det totala insatsbeloppet i euro. Trots detta har fiatinsatserna, insatser gjorda med traditionella valutor, ökat mer än kryptoinsatserna, med en ökning på 6,9% från föregående kvartal.

SOFTSWISS Chief Operating Officer, Vitali Matsukevich, kommenterar att den senaste tidens dramatiska ökning av Bitcoins värde, som nästan nådde 70 000 euro per mynt, kan ha lett till att spelare blivit mer försiktiga med sina kryptoinsatser. Denna försiktighet reflekteras i en måttlig ökning av kryptoinsatserna med 2,4%, jämfört med en betydande ökning av fiatinsatserna.

Data från SOFTSWISS visar att 220 varumärken nu är engagerade i kryptovalutatransaktioner, vilket är en indikation på teknikens växande acceptans inom spelindustrin. Trots Bitcoins kursökning och en viss tveksamhet bland spelare att satsa kryptovalutor, fortsätter kryptoinsatserna att utgöra en betydande andel av den totala insatsvolymen, med en årlig ökning på 20,8% i Crypto Bet Sum och 21,3% i Crypto Bet Count.

Insikter från SOFTSWISS krypto iGaming-rapport 2024

SOFTSWISS rapport belyser kryptovalutors stigande inflytande inom iGaming-sektorn under 2024. Rapporten ger en detaljerad analys av marknadstrender, regulatoriska utvecklingar och tekniska framsteg.

  • Marknadstillväxt: Prognoser pekar på en expansiv tillväxt inom onlinespel och sportspel.
  • Kryptoanvändning: En ökning med 12% i kryptotransaktioner bland iGaming-varumärken under Q1 2024.
  • Insatsbeteende: Trots Bitcoins värdeökning, en måttlig ökning på 2,4% i kryptoinsatser jämfört med 6,9% för fiatinsatser.
  • Industriframtiden: Teknologiska framsteg och ökad acceptans av kryptovalutor förutspås driva tillväxten.

Rapporten indikerar en stark framtid för krypto i iGaming, med växande marknadsstorlek och förändrade konsumentbeteenden. En viktig resurs för branschaktörer som navigerar i en dynamisk miljö.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.