Press ESC to close

Bedrägeriavslöjande skakar Ontarios iGaming-värld

Källa: Torontosun

Två individer från Toronto står anklagade för bedrägeri i samband med aktiviteter på Ontarios lagliga iGaming-plattformar. Polisen initierade sin utredning efter att ha blivit varse om identitetsstöld på Ontario Lottery and Gaming Corporation’s online-sida, olg.ca, i juli 2022. Ytterligare anklagelser om bedrägeri på en online sportspelssida kom till myndigheternas kännedom i augusti samma år.

I en omfattande operation den 13 juli 2023, genomförde polisen husrannsakan och beslagtog flera elektroniska enheter samt förfalskade dokument. Dessa bevis har lett till åtal mot 38-årige Ernesto Rasing, som nu står inför anklagelser för en rad brott. Bland dessa brott återfinns bedrägeri över $5,000, bedrägeri under $5,000, användandet av förfalskade dokument och identitetsbedrägeri.

Denna händelseutveckling kastar ljus över de risker som är förknippade med den växande iGaming-industrin i Ontario, och understryker vikten av förstärkt säkerhet och övervakning på spelplattformar online.

iGaming i Ontario: Tillväxt och säkerhetsåtgärder 2024

Ontarios iGaming-industri har haft ett framgångsrikt första år med över $35,5 miljarder i totala insatser och $1,26 miljarder i totala spelintäkter. Marknaden har blivit en av de mest konkurrenskraftiga i Nordamerika och har lockat både spelare och operatörer.

  • Totala insatser: $35,5 miljarder
  • Totala spelintäkter: $1,26 miljarder
  • Antal operatörer: 46
  • Kundkonton: Över 1,6 miljoner
  • Ny regeringsintäkt: Nästan $230 miljoner
  • Provinsspecifik intäkt: $145,7 miljoner för Ontario

iGaming Ontario (iGO) prioriterar spelarskydd och efterlevnad av regler mot penningtvätt, och strävar efter att leda den bästa spelmarknaden i världen. Organisationen är engagerad i innovation och effektivitet, med målet att respektera skattebetalarna och samtidigt generera intäkter.

Med dessa imponerande siffror i ryggen, fortsätter iGO att bygga på sin framgång genom att stärka säkerhetsåtgärderna och skydda spelarna. Denna händelse i Ontarios iGaming-värld understryker vikten av dessa insatser.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.