Press ESC to close

Bedrägeri avslöjat på Ontarios iGaming-sidor

Källa: Baytoday

Två individer har ställts inför rätta anklagade för att ha bedrivit bedrägeri på Ontarios lagliga iGaming-plattformar. Enligt en utgivning från OPP, innehöll husrannsakan i North York ”flera elektroniska enheter, falska dokument och instrument relaterade till icke-spelrelaterade brott”.

Utredningen, som leddes av OPP:s utrednings- och verkställighetsbyrå i samarbete med Alcohol and Gaming Commission of Ontario (AGCO), initierades efter rapporter om identitetsstöld på OLG:s iGaming online-sida i juli 2022. Följande månad framkom anklagelser om bedrägeri även på en online sportspelssida.

Den 13 juli 2023 genomfördes en husrannsakan som resulterade i beslag av bevis. Ernesto Rasing och Elaiza Mae Paculanan, de två misstänkta, har åtalats för dessa brott och släppts mot borgen. De väntar nu på sin rättegång vid Ontario Court of Justice i Toronto.

Denna händelse belyser de pågående utmaningarna med cyberbrott inom iGaming-industrin och den fortsatta kampen mot olaglig verksamhet på nätet.

Cybersecurity i Ontarios iGaming-marknad 2024

Ontarios iGaming-marknad har under sitt första verksamhetsår genererat överväldigande $35,5 miljarder i totala insatser och $1,26 miljarder i totala spelintäkter. Med 46 operatörer och över 1,6 miljoner kundkonton, har iGaming Ontario (iGO) bidragit med nästan $230 miljoner i nya intäkter till olika regeringsnivåer, varav $145,7 miljoner direkt till Ontarios provins.

  • Öppnande: Kanadas första privatdrivna iGaming-marknad i Ontario 2022-23.
  • Intäkter: Över $35,5 miljarder i totala insatser; $1,26 miljarder i totala spelintäkter.
  • Spelarskydd: Fokus på verktyg för ansvarsfullt spelande och efterlevnad av regler mot penningtvätt.
  • Framtidsutsikter: Fortsatt innovation och stärkande av interna processer.

iGO:s framgångar och partnerskap erkänns, med ett åtagande att adressera den illegala marknaden, förbättra spelarskyddet och ta bort hinder för konkurrens och innovation. Framtiden ser ljus ut för en dynamisk och säker iGaming-upplevelse i Ontario.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.