Press ESC to close

Aston Villa-legendaren avslöjar sitt tidigare spelberoende

Gabriel Agbonlahor, känd för sin tid i Aston Villa och som engelsk landslagsspelare, har i en nyligen publicerad podcast med Ben Heath delat med sig av sin kamp mot spelberoende. Agbonlahor, som nu är 37 år gammal, berättade att han under sin aktiva karriär blev beroende av onlinepoker, där han jagade adrenalinruschen snarare än vinsterna.

”’Jag njöt verkligen av att bluffa och visa mina kort vid bordet för skojs skull'”, säger Agbonlahor i podcasten. Han fortsätter med att förklara att det inte var pengarna som drev honom, utan spänningen i att vinna och känslan av att besegra motståndaren.

Agbonlahors beroende eskalerade till den grad att han började spela vid bord med högre insatser för att få en större kick. Detta ledde till farliga nivåer av spel och en ilska som tog sig fysiska uttryck, exempelvis genom att han kastade sin laptop i frustration efter förluster.

I podcasten nämner Agbonlahor även att han inte var ensam om sitt problem inom klubben. Andra yngre spelare i Aston Villa kämpade också med spelberoende. Agbonlahors öppenhet om sitt beroende kastar ljus på de utmaningar som professionella idrottare kan möta utanför arenorna, även efter en framgångsrik debut i Premier League vid 19 års ålder och en karriär som inkluderat tre framträdanden för Englands landslag.

Gabriel Agbonlahor: Från Premier League till personlig kamp

Gabriel Agbonlahor, född i Birmingham, har gjort ett starkt avtryck i fotbollsvärlden som en snabb och målfarlig anfallare för Aston Villa. Med en karriär som sträckte sig över ett decennium, är han rekordinnehavare för flest Premier League-mål av en engelsk spelare i klubben och har även representerat Englands landslag.

  • Födelseort: Birmingham, England
  • Professionell debut: 2006
  • Karriärslut: 2018
  • Premier League-mål för Aston Villa: Rekordinnehavare
  • Landslagsspel för England: Flera framträdanden på seniornivå

Efter att ha lagt skorna på hyllan har Agbonlahor delat med sig av sin kamp mot spelberoende och belyser de utmaningar professionella idrottare kan stå inför efter karriären. Hans öppenhet ger värdefull insikt i livet utanför planen och de risker som kan följa med framgång.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.