Press ESC to close

ASA varnar speloperatörer inför EM 2024

Inför det kommande EM i fotboll 2024 har Reklamstandardmyndigheten (ASA) utfärdat en varning till speloperatörer. Myndigheten påminner om att reklam inte får riktas mot minderåriga och understryker vikten av att följa CAP-kodens riktlinjer. Dessa riktlinjer inkluderar ett förbud mot att använda personer under 25 år i reklam, med vissa undantag för specifika webbplatser.

ASA betonar även att reklam inte får ge intryck av att spelare eller lag officiellt godkänner produkterna, och varnar för användning av stereotyper eller våld i marknadsföringen. Det framhålls att reklam inte får innehålla spelare som har en särskild dragningskraft på individer under 18 år.

Trots en stagnation i den brittiska sportspelsmarknaden, med en markant minskning av driftsresultatet för stora aktörer som Bet365, ser speloperatörer EM 2024 som en möjlighet till ökad försäljning. ”Vi förväntar oss en ökning över alla vertikaler eftersom hela aktiviteten går upp. Vi har fler kunder som kommer in och, även om det främst är sportspel, så spiller det över till andra produkter,” säger Pontus Lindwall, VD för Betsson, till igamingbusiness.com.

David Brown, en person med lång erfarenhet inom den brittiska spelindustrin, uttrycker dock en mer dämpad syn: ”Jag har varit i branschen i 47 år och detta är den mest pessimistiska jag någonsin har varit över hälsan hos den brittiska sportspelsmarknaden,” rapporterar han till samma källa.

Med en ökning av Storbritanniens bruttospelintäkter (GGR) med 10% under 2023, finns det förhoppningar om att EM 2024 kan bidra till en fortsatt positiv trend för spelbranschen.

Spelbranschens framtid: EM 2024 och GGR-trender

Inför EM 2024 och med bakgrund av den senaste rapporten från UK Gambling Commission, står speloperatörerna inför både möjligheter och utmaningar. Rapporten från 2023 ger en inblick i branschens ekonomiska hälsa och beteendemönster hos spelare.

  • GGR-statistik 2023: Detaljerad analys av bruttospelintäkterna i Storbritanniens spelindustri.
  • Sektorsöversikt: Online-spel, vadslagning och kasinospel med trendutveckling och konsumentbeteende.
  • Regulatoriska uppdateringar: Anpassningar till nya lagar och teknologiska framsteg inom spelindustrin.
  • Ansvarsfullt spelande: Initiativ och åtgärder för spelarskydd lyfts fram i rapporten.
  • Nyckeltal: Ökning av GGR med 10% under 2023, vilket ger en positiv signal inför EM 2024.

Medan ASA varnar speloperatörer för att hålla sig inom ramen för ansvarsfull marknadsföring, ser branschaktörer EM 2024 som en potential för att vända stagnation till tillväxt. Rapporten från UK Gambling Commission ger en viktig grund för förståelse av marknadens tillstånd och framtidsutsikter.

Lucas H

Lucas är en Stockholmsbaserad skribent med en passion för allt som rör iGaming och den digitala spelvärlden. Hemma, omgiven av sina två katter, följer han ivrigt de senaste trenderna inom spelindustrin och omvandlar denna kunskap till insiktsfulla artiklar för spelföretagen.se. Hans intresse för sport sträcker sig bortom tangentbordet; innebandy och ishockey—med en särskild förkärlek för NHL och SHL—ger honom en djup förståelse för spelens dynamik och strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@Katen on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.